Wednesday, December 28, 2011

holes inside

When all that you've tried, leaves nothing but holes inside,
It seems like you're wired, to stay here held in time,
Cuz nothing seems to change, oh no.
No nothing's gonna change, at all.
I can see it in your face, the hope has gone away.

if you hold tight, shadows will be lost in the light.
Oh cuz sometimes, fate and your dreams will collide.
So don't walk away from me,
Don't walk away from me.

Your feet are stuck, no they cannot move,
Don't tell me that they're glued,
Sure they're far from
At home, at ease but give sometime to breathe

Cuz nothing seems to change, oh no.
No nothing's gonna change, at all.
I can see it in your face, the hope has gone away.

But if we hold tight, shadows will be lost in the light.
Oh coz sometimes, fate and your dreams will collide.
So don't walk away from me,
Don't walk away from me.

Oh, coz everything will be okay
I know that it's so easy to say,
But the pain inside will fade,
Please tell me that you'll stay.

If we hold tight, shadows will be lost in the light.
cuz sometimes, fate and your dreams will collide.
When all that you´ve tried leaves nothing but holes inside...

Tuesday, December 27, 2011

ujung2 suda...

kesini lagi aku...mcm biase ler..tak ley tido...tade sape...sunyi gile babeng siak...cik baik hati si penyol yang selalu disisi dah membute dah..tu la tyme owg tdo ko tanak tdo..tp takpe..aku tetap syg ko wahai cik baik hati penyol...sok kite bersame lagi...yeah!!!!!tau tak aku syg ko gile babeng..haha!

hye la cik bunge..tak tau la aku nak menggayekan ko nie lg mcm mane...bersemangat n berazam sungguh ko kan...ko nie mcm terkene kejutan budaye tau..biase owg kampung masuk bando terus terkejut..tp ko nie dah due taun baru nak nak terkejut..tak paham la aku...ko tau tak mcm ne susah aku kire hari2 tu sampai nak cukup due taun..tp ko senang2 je nak berambus kan..wtfffff!!!!aku mcm da takde bahase lg nak cakap gan ko nie...nasib la ko manusie..lau ko ayam lame dah aku panggang then cekik ko gan sos life thai...tau tak???ko nak beronok2 je tau kan...susah la ko nie...haiiyyooo....aku nak mewakili seluruh anak sedare aku nak cakap kat ko yang ko nie budusss!!!budusss nak mampusss...tau???padan muke kau...aku benci ko paham...

da ujung2 nie mcm sedey lah..pejam celik nak cuti sem da...t cuti aku nak makan baring tdo..abeskan wet makpak aku..aku tak kire..aku nak topup balik segale kebosanan n ketensionan kat sini...tunggu la nanti aku balik...kehadapan mak n bapak tercinte kat uma..t aku balik aku nak wet..paham tak???nak dominos seminggu..kfc 7 hari 7 malam...baru aku puasss...!!!!

tp td aku ngah tdo tetibe mak aku talipon tanye pasal cik bunge...ermmm..tp cik bunge kat sane tu da lain beno da..takpe la cik bunge...idup la ko baik2..jagn nanti da senang lupe sume...da susah sibuk nak g tong sampah carik balik pe yang ko da buang tu ye..harap maklom la..dunie nie tengah adil...mak aku kate jagn wat org..bio org wat kite...

k la tak tau pe aku mencarut nie...mintak2 sok ley la jawab test tu..aku da konci 2 jam enset plus pc alarm aku baru install n speker bukak maximum...cik bunge...aku rindu ko sangt2 tau tak hah bangang???cik baik hati..makin lame makin aku tak ley takde ko...moge esok sumenye indah...
okebai..

Saturday, April 23, 2011

my westlife!!!!!!

yeay!!!masih ade yg sudi membahagie kan...akhirnye berjaye spam rase duke berkale yg tidak disangke...yg makin di percayaai bermain madah tatkala mata terpejam badan keletihan...takpe..biarkan beliau dan beliau aman dngan care beliau yg memang sedemikian tanpe ade bibit2 perubahan mahupun sekuntum...tak salah bg peluang kpd yang mengharap tatkala yg paling diharap bermadah seloka sehingga hampir ayam mengepak tenggelamnye bulan timbulnye mentari...memang itu tabiatnye sejak azali...berbual bicare yang berbaur2...ingin termimpi2...cewahhh..hahaha..ape aku merepek nie..(pengaruh Hikayat Merong Mahawangsa)sile lihat dibawah...xtvt tahun nie tatkale berduke...













Saturday, April 9, 2011

untuk kamu

Bisikku pada bulan...

Kembalikan...

Temanku...

Kekasihku...

Syurgaku...

Tanpa dia...

Malam menemaniku...

Sepi memelukku...

Bulan jangan biar siang...

Biar malam ini gelap...

Biar ia sepi...

Sepertiku...

Wednesday, March 30, 2011

telus

Pernahkah anda ditipu? Barangkali pernah.. ada yang benar-benar anda tertipu sehingga ke hari ini anda tidak tahu. Ada pula yang mengetahui bahawa dia telah ditipu setelah tertipu dan ada pula yang cerdik yang tidak berjaya ditipu.......


Kesimpulannya, Si Penipu akan menipu dengan menggunakan apa sahaja cara yang kadang-kadang susah untuk dikenali kerana telah bercampur baur dengan kebenaran. Namun asasnya,jika ada sebarang keraguan pasti ada ketidaktelusan.......

Thursday, March 24, 2011

.,

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶¶¶¶¶´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´´¶¶´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´¶¶´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶´´´¶´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶´´´´´´´´´´´´¶´¶¶´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´¶´´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´¶¶
´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶

Friday, March 18, 2011

kentang vs matang...

asalamualaikum....
kepenatan kesungguhan aku tatkale ari jumaat nie...dr pg melantak lah ke malam karang nie kang...

first skali aku nak cite pasal kentang lah...kat kafe bawah tuh ade kedai nasik tomato...n ade kentang masak sambal...tyme kat johor tak penah lah kut aku jumpe...tp kat sini mendealah tuh mcm dah jg ruji harian aku pulak dah...sedap n berkhasiat tau...tp agak berhargelah...amik sikit ke banyak ke tetap chas rm sehengget tau...tak paham aku kenape...kemahalan kesungguhan...

ermm..secoundly kawey nak royak pasal natang matang nie lah kut...what is matang??matang means tokseh amik port sangt pasal bende2 kecik...n abaikan segale natey2 yg kecik2 uw...tunggu sumething beso2 datang baru kite kene amik port????adekah begitu????or matang nie kene menjadikan diri semakin rele n membiarkan sahaje bende2 yg wat kite sakit hati or menyampah bile tengok ????or matang pade usie n rupe...seorang yg cantik n rupawan mempunyai gaye tarikan n perhatian yg agak unggul...n owang yg perlu berdamping dengan nye harus menahan rase sakit hati yg hadir dr seluruh panceindera????or matang nie terlalu subjektif....mudah tuk berkate n susah tuk menerime subjektif dr org lain????

soo...persoklannannnyee...ape beze kentang gan matang tuhhh...ermmm...adekah kite kene makan kentang dahulu sebelum matang..or menjadi matang tuk makan kentang...kadang2 aku rase...walaupun aku lari...aku padam...aku elak..aku hapuskan...tp aku masih lg nampak die...aku still nampak die wat bende yg aku tak suke...nak jd matang kene padam rase nie ke..or kene makan banyak lg kentang...aku tak faham lah...erm...yg aku harap die jujur lah...die g tahu...tp aku still tak tau manekah terletaknye natey kejujuran die tuk diri aku nie....kalaulah jujur tu makanan...mesti senang aku dapat...

setelah disintezizing n aku nak wat sumary sikit...betulkah owg yg matang tidak boleh berlaku jujur...or memang tak perlu jujur bile kite dah matang...or org yg rase dirinye matang memang tiade sifat jujur tu?????tp jujur nie memang jauh sangt lah dr aku..dr dulu lg...susah sangt2 nak dapat natey jujur nie...cume yg aku tak harapkan yg paling selalu berlaku jujur gan aku...yg selalu nak berkongsi ape je gan aku nie...orr atau sebenarnye AKU NIE YG TAK JUJUR??????ermmm...ntah lah...takpelah...ingat pesan mak aku nie..wat jahat jgn due kali..tp wat baik lah dalam kewaspadaan....

erm...

oklah...

nak asar..

nak mandi...

nak lihat manusie....

Saturday, March 12, 2011

bbf......

benciiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!

bosannnnnnnn!!!!!

fedupppppppp!!!!!!

ko hingat hakue nie hape???
kayu?????
kepale hotak andalah!!!!!!!

Friday, March 11, 2011

too tettt tooo teeettt

satu due tige...fuhhh!!!
busan ah...busan gile babeng...tak tau nak wat ape..nak msg my cyg asik busy je 24 jam..mengalah kan PM!!!huh!!!tp takpe ah..cian die...sam5 bile aku nak meleset je gan die kan...huh...aku baru pas men pes..busan..men asik menang je..nak study tade mood ah...harini tambah lg satu unit helang merah...menyesal gak beli..tp nak wat camne..dah beli pon...wet pon dah nak abis..elakkan makan pasir je nanti ujung2 sem nanti...

dah ah tak tau nak tep ape lg..rumate aku ajak men generel...
t4 b4 uw an..rase mcm cuak gile rini...balik bilik tadi tengok berite tsunami kat jepon...
huuiii dashhhattt!!!
kuase tuhan....
maha besar...

k la...

bubye!

zzzz!

Thursday, March 10, 2011

Wednesday, March 9, 2011

Suatu ketike dahulu

Suatu ketika dahulu
Ku tersesat dalam hidup
Sehingga muncul menjelma sayang kepadamu

Rupanya inilah cinta
Nikmatnya baru ku rasa
Tak terbayang bagaimana hidup jika kau tiada

Jika Kau Tiada
Pada siapa kan ku dendang syair cinta?
Dan dakapan mana harus ku bersandar
Meraih kasih yang ku perlu
Jika Kau Tiada
Wajah siapa harus ku tenung bila mencari ketenangan?
Arakian suara siapa kan membisikkan kata-kata cinta

Tak tersusun kata
Azimat kau bawa
Pastinya ku kan sengsara oh jika kau tiada

Tak ku kenal cinta sebelum kau hadir
Tak ku tahu erti rindu
Kini doa ku termakbul...ku tanggih cintamu selalu
Walau ramai ku kenali
Tiada seikhlasmu kasih
Kalam sayang kau ku cinta
Hanya nyawa kan bisa memisahkan kita

Jika Kau Tiada
Hilanglah bintang di langit yang berkelip
Memelita malam yang hiba
Hilanglah keajaiban kelapan di dunia
Jika Kau Tiada
Sentuhan siapa yang mampu membuh luka di hatiku?
Lantarannya tawar naluri hati untuk jatuh cinta lagi

Jikalau ku termampu memiliki dunia
Semua tak bermakna bagi ku jika kau tiada

rela

Tak ubah berbunga lalang
Rendahnya pandanganmu
Padaku yang amat memerlukan

Kegersangan sekeping hati
Mengharapkan setitis embun
Agar basah rindu ini

Aku yang terbiar
Sejak mula lagi
Puas ku merintih
Puas ku berduka

Ku hanya mampu berserah
Berserta doa harapan
Ubahlah haluan hidup ini

Demi cinta yang menyala
Kurela menggenggam bara api
Demi kasih yang mengharum
Sungguh aku rela

Biarpun pada pandangan
Seperti bunga yang layu terbuang
Namun kau pasti tahu
Semua kerna
Aku masih lagi setia padamu
Biar ku menangis seumpama pengemis



Tuesday, March 8, 2011

hanya kepadaMu

ya Allah....berat sungguh ujian ko berikan untuk ku mlm nie...syukur kerane kau sempurnakan hidup nie dengan kesabaran yg sedikit dalam hidup aku ini....

ko rahmatilah hidup owg2 yg menabur maruah diri aku ya Allah...panjangkanlah umur mereke...
syukur kaatas nikmat rase kasih syg yg pernah kau kurniakan kpd aku dr owg2 yg sangat aku pelihare maruahnya...aku redha jikalau ditarik nikmat yg kau berikan kerana kejahilan aku sendiri...jauhkan lah aku dr sifat dendam ya Allah....aku redha....bantu lah aku untuk meneruskan kehidupan....jdkan lah aku manusie yg bertanggungjawab kpd suruhanmu ya Allah...kurniakanlah aku ketenagan tuk menduduki semue peperiksaan minggu ni....amin...

Thursday, February 17, 2011

sang akusta...

video

hobi baru aku sekarang...suke menyakitkan jari tengah2 malm...
tapi best...tak gantuk jadi gantuk....sakit ati jadi heppy....
lupe jap sume masalah aku...sekurang-kurangnye dapat gak kurangkan kesesakan kat kota hati aku nie..hehe

Monday, February 14, 2011

: )

You might be best friends one year,

pretty good friends the next year,

don't talk that often the next year,

and don't want to talk at all the year after that.
So, I just wanted to say,

even if I never talk to you again in my life,

you are special to me and you have made a difference in my life,

I look up to you, respect you, and truly cherish you.

Friday, January 7, 2011

pagi2..

salam..

baru je bukak mate tuk lihat cahaye pg nie...
alhamdulilah aku berpeluang lg menginap atas muke bumi nie...
sarapan aku pg nie ialah ati yg diguris menggunekan pisau tumpul...
tapi takpelah...lgpun jap lg nak anto akak aku g bustand...
mak pon masak ayam masak kicap...kejap je dapat gan kakak aku..
tak ilang lg rindu nie...erm...
makin hari makin berubah...makin hari makin jauh...
aku cume boleh kate...

selamat tinggal JUJUR............... :)

Wednesday, January 5, 2011

Masih ade yg sudi...

salam...

hari yang paling bahagie dalam hidup aku...
sharian berkepit gan kakak kesygan aku...alhamdulilah masih ade yg sudi membahagiekan aku kat muke bumi nie..selepas terase sangat kehilangn apebile sahabat dunie akhirat aku anak bakdie yg salu datang lepak uma aku..skang cume anak cikden yang masih bertahan kat bp tuk teman aku...
si bunge sudah lame pergi..kosong rasenye lepas die pergi..ermm..terus kan penantian lepas nie...takpe lah...hidup nie memang satu penantian kan...
azam tahun nie ialah hati2 bermain hati..pergi jauh bile sakit ati...sejauh yang boleh..tuk elak lg banyak sakit ati...rasenye tu je kut...huh sangt2 selese menghabiskan cuti di rumah yg semanis2 rumah nie...

~luahan pertame 2011~